Prajitura cu mere

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 6564 vizualizari

 

Ne era tare dor de o prajitura cu mere si arome,inspirata din reteta Dianei,Savoriurbane, m-am pus pe treaba si a iesit atat de buna.Multumesc pe aceasta cale pentru asa o reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere dulci acrisoare
  • cam 200 gr. zahar(in functie de soiul merelor)
  • scortisoara dupa gust-eu am pus un varf bun de cutit
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 60-80 gr nuci sau alune macinate

Pentru aluat:

  • 1/2 kg faina alba
  • 1 pachet de unt-250 de grame
  • 120 gr. zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns deasupra :
  • 1 galbenus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pregatirea aluatului fraged:

Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai tare.Daca aveti aparat,atunci se pun toate ingredientele din start impreuna.

Aluatul se da apoi la rece,in folie alimentara, pentru o ora.

Intre timp se pregateste umplutura:

Se spala merele bine ,apoi se sterg cu un prosop de bucatarie curat,apoi se rad pe razatoarea mare cu coaja cu tot.Se poate si fara coaja,eu am ras asa ,merele sunt proaspete iar cojile sunt pline de vitamine.

Nuca macinata sau alunele macunate se prajesc putin se toaca marunt.Eu am avut gata rasa.

Eu am adaugat nuca,coaja de lamaie ,zaharul pudra si scortisoara in merele rase si scurse bine de sucul de mere lasat de la ras.In reteta originala aceste ingrediente sunt puse pe aluatul de jos inainte de a pune umplutura.

Aluatul se scoate de la rece ,se  imparte in doua.

Primul aluat se intinde cu sucitorul,al doilea se da la rece.

Se pune cu grija in tava unsa in prealabil,se inteapa bine cu furculita,apoi se toarna umplutura de mere peste aluat.

Se scoate si a doua jumatate de aluat de la frigider,se repeta procedura.

Apoi intindem cu o pensula galbenusul de ou peste aluat si se da la cuptorul preincalzit la 170 de ° C cam 50 de minute.

Pentru ca fiecare cuptor este diferit ,cand capata o culoare aurie,se face testul cu scobitoarea .

Se lasa la racit cel putin o jumatate de ora si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna dragii mei!

TIPS-URI

1

Aluatul se poate face si din amestec de unt-untura- 100gr unt si 100 gr. untura

2

Se serveste rece langa o ceasca de cafea sau o cana cu lapte

3

Merele rase cu coaja cu tot sunt foarte delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Mutulica 1

09.11.2016, 18:03

Si mie imi place prajitura asta!

Cris2711 1

09.11.2016, 20:45

Dia ,Iri,Mihaela sofort),Anca ,Costel deci avem si asemanari

oanapl 1

25.01.2017, 16:57

Nu refuz o portie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zahar ars si mere